Oude tijden herleven

oude tijden herleefden

Het is al weer even geleden, maar door alle corona-perikelen vond ik het moment er nog niet voor om te schrijven over deze bijzonder ‘day in the life’ sessie. Een sessie waarin het draaide om herinneringen ophalen en waarin oude tijden herleefden. Ik mocht namelijk een middagje fotograferen bij mijn vroegere beste vriendin, Maartje. En als ik het over ‘vroeger’ heb, dan bedoel ik ook echt ‘vroeger’.

Zoals het toen was.

We leerden elkaar kennen toen we nog op de basisschool zaten. Hoewel zij op een andere school zat als ik, wisten we elkaar goed te vinden. We hielden allebei enorm van dansen en hebben tot in de treuren ‘De Lift’ uit Dirty Dancing geoefend. Waarbij Maartje degene was die mij moest tillen. Gelukkig heeft ze daar, zo ver ik weet, niets aan over gehouden. We bouwden bij haar thuis, op de kruipzolder, een Monkey Home, vernoemd naar haar kat. Monkey Home was een plek met veel dekens, kussens, knuffels en Tina’s. Zij deed een dappere poging mij piano te leren spelen en ik leerde haar de regels van haar ouders wat ruimer te interpreteren als het ging om de toegestane hoeveelheid snoepjes na schooltijd.

Na de basisschool kwamen we wèl op dezelfde school terecht. Alleen verloren we elkaar toen een beetje uit het oog. Door de jaren heen kwamen we elkaar nog wel eens tegen en voor mijn gevoel pikten we op zulke momenten zonder al te veel problemen de draad weer op. En toen ik vorig jaar een oproep plaatste op zoek naar mensen die mee wilden werken aan het opbouwen van mijn portfolio, was zij één van de personen die reageerden. Zoals het tot op heden vaak gaat, kostte het even tijd voordat we eindelijk een afspraak hadden staan die ook echt door kon gaan. Maar nu was het eindelijk zo ver.

Zoals het nu ging.

Ondertussen is Maartje moeder van 3 hele mooie meiden. Met zijn viertjes wonen zij in Eindhoven en alledrie de meiden zitten op het Democratisch Onderwijs Eindhoven. Een bijzondere school met een bijzondere visie en aangezien ik mee ging om de meiden van school op te halen, werd ik getrakteerd op een rondleiding.

Maartje had goed geluisterd naar mijn opdracht dat ze vooral moesten doen wat ze normaal gesproken ook doen. De rest van de middag hebben we doorgebracht in huis en de meiden deden wat ze altijd doen. Ze tekenden op hun tablet, lazen een Donald Duck, speelden met lego en roofden de koelkast leeg. Ondertussen haalden Maartje en ik herinneringen op. Hierdoor verschoof de aandacht wel een beetje van het fotograferen naar het kletsen. Maar het resultaat maar er gelukkig nog steeds wezen. En als ik Maartje mag geloven, laten de foto’s precies zien hoe hun leven van alledag is.

GEINTERESSEERD?

Wil jij ook zo’n mooie, persoonlijke ‘day in the life’ reportage? Dat kan! Neem gerust contact met me op en dan gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.