Een ‘day in the life’ met de Familie Schoon

Een 'day in the life' met de familie Schoon

Een ‘day in the life’ met de familie Schoon. Het is ondertussen al weer een aantal weken geleden dat ik bij Eefje en Koen en hun twee hele leuke kinderen, Benjamin en Lou, een ‘day in the life’ mocht fotograferen. De afspraak was al een aantal keer verplaatst vanwege te drukke agenda’s. Maar op zondag 5 januari was het eindelijk zo ver. Daar ging nog wel een appje op zaterdagochtend aan vooraf; Koen had een erg leuke avond / nacht gehad en Eefje vermoedde dat hij waarschijnlijk niet zo veel zin had in een fotoshoot. Gelukkig zou ik pas zondag komen. Dus dat probleem was snel getackeld.

Ik blijf het een bijzonder gegeven vinden dat mensen mij voor een aantal uur toelaten in hun huis en mij toeschouwer laten zijn bij hun rituelen en gewoonten. En dat was ook deze dag weer het geval. Er werd gebadderd, ontbeten, een rondje gelopen en gerelaxed. En ik mocht overal bij zijn. Benjamin en Lou zijn 2 geweldige, eigenzinnige kinderen die me het ene mooie plaatje na andere mooie plaatje gaven. Hoewel er ook momenten zijn geweest dat ze even geen zin meer hadden in de camera.

Na afloop vertelde Koen dat hij de shoot toch wel leuk en ontspannen had gevonden, ondanks dat hij er erg tegen op had gezien. Een mooi compliment voor mij! En zeker ook een goede reminder. Want het is niet voor iedereen een feestje om een hele ochtend een fotograaf over de vloer te hebben!

Toen ik een week later de foto’s doorstuurde, kreeg ik alleen maar enthousiaste reacties. Daar doe ik het voor. Dat is ook waarom ik deze vorm van fotograferen zo enorm tof vind: het gewone. En er is niets mooiers dan het gewone.

GEÏNTERESSEERD?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over een ‘day in the life’ reportage? Kijk dan eens hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.