This is Reportage Podcast

podcast This is Reportage Family

Eigenlijk moet ik nog steeds een mooi jaaroverzicht maken van 2021. Want wat is er het afgelopen jaar toch veel gebeurd! Ik mocht een geboorte fotograferen, mijn serie over de corona intensive care werd genomineerd voor een grote landelijke fotoprijs en ook internationaal won ik de nodige awards. Maar natuurlijk mocht ik ook weer hele mooie trouw- en familiereportages maken en ging ik een midweek intern om mijn skills als fotograaf verder te ontwikkelen. Genoeg om over te schrijven dus. Maar die blog houden jullie tegoed. Want het nieuwe jaar was nog maar net begonnen toen ik in mijn messenger inbox een berichtje kreeg van Alan Law, oprichter van This Is Reportage en This is Reportage: Family. Een internationaal platform voor documentaire trouw- en familiefotografen. Ik ben lid van de ‘family’ variant. Hij vroeg me of ik het zag zitten om ge├»nterviewd te worden voor de ‘This is reportage podcast’!

podcast This is Reportage Family

Laten we het er op houden dat ik op zijn zachtst gezegd nogal flabbergasted was door deze vraag. Wat een eer! Maar dat betekent ook dat ik een uur lang in het Engels moet praten. Over fotografie. Terwijl ik het woord ‘photography’ niet eens fatsoenlijk kan uitspreken! En hoezo ben ik interessant genoeg om een uur lang naar te luisteren? Of ik inderdaad interessant genoeg ben om een uur lang naar te luisteren, moet ik maar aan andere overlaten. Ik heb in ieder geval wel ‘ja’ gezegd op de vraag. En ik ben vervolgens 2 dagen lang heel hard gaan oefenen op het woord ‘photography’.

En gisterenavond was het al zover! Dus zat ik om 19.30 uur klaar voor dit superspannende gesprek. Google Translate stond paraat en van te voren had ik al wat podcasts geluisterd zodat ik mezelf een beetje kon voorbereiden op wat er zou gaan komen. Gelukkig bleek het uiteindelijk een heel relaxed gesprek te zijn, waarin verschillende onderwerpen aan bod zijn gekomen. En ja, mijn Engels kan beter en ik stotter me helemaal suf op sommige momenten. Maar ik heb het mooi maar wel gedaan!

Via deze link kunnen jullie de podcast terugluisteren: https://thisisreportage.com/podcast-episode-99-this-is-joosje-janssen/

Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van de podcast of me een hart onder de riem willen steken vanwege mijn gestotter, neem dan gerust contact met me op!

One Reply to “This is Reportage Podcast”

  1. Marieke schreef:

    Jij bent gewoon top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.